Olot es prepara per acollir el festival Sismògraf més ambiciós i compromès

Del 19 al 21 d’abril Olot acollirà la desena edició del Sismògraf, el quart des que es va convertir en festival estratègic de dansa a Catalunya. Ahir es va presentar la programació de l’esdeveniment a Barcelona i a Olot. L’edició d’enguany és més compromesa que mai i dóna protagonisme al circ coreogràfic.

Olot tornarà a tremolar aquesta primavera amb el Sismògraf, plenament consolidat com a festival estratègic. Ja fa deu anys que es celebra a la ciutat, quatre com a aparador del món de la dansa de tot el país. Del 19 al 21 d’abril s’han programat 27 espectacles, entre els quals hi haurà vuit estrenes i cinc coproduccions.
La majoria de les propostes es faran a l’aire lliure i de forma gratuïta, per seguir apropant la dansa a la ciutadania i posar en valor l’entorn.

Aquest serà un Sismògraf més ambiciós i compromès. Inclourà propostes contemporànies de més gran format, així com muntatges amb un rerefons social i polític.

En el marc de l’Erupció, s’han previst cinc espectacles que es fixen en un aspecte concret de la dansa, que aquest any serà el circ coreografiat. Un dels plats forts del festival serà ‘Fosques’, una producció pròpia de Las Lolas, El Paller i Art Estudi que es representarà dissabte a les Fonts de Sant Roc.

El tret de sortida serà dijous 19 d’abril amb l’espectacle inaugural Opening vulcanus d’Eulàlia Bergadà, creat especialment per a l’ocasió, i l’accent internacional el posaran els francesos Compangnie Didier Théron.
El programa d’enguany manté dos dels seus esdeveniments emblemàtics a l’exterior, l’itinerari de dansa al Parc Nou i el Sismohop. També es dóna continuïtat al festival amb les Rèpliques, activitats complementàries que es fan abans o després del cap de setmana del Sismògraf, i l’Ona Expansiva, que porta espectacles a altres poblacions de la Garrotxa.

La programació del Sismògraf també es va presentar ahir oficialment a Barcelona. I és que, la capital garrotxina serà també un punt de trobada per a programadors catalans, espanyols i internacionals que vindran a veure les millors produccions del país. Al web www.sismografolot.cat ja es pot consultar el programa complet i adquirir les entrades dels actes de pagament