Neix a la Vall d’en Bas el primer torneig femení d’Espanya de futbol freestyle

El primer torneig femení d’Espanya de futbol femení freestyle s’ha celebrat a la Vall d’en Bas, gràcies a l’empenta del Club de Futbol Vall d’en Bas i a la campiona d’Espanya de freestyle, Paloma Pujol. La competició ha nascut acollint a dues categories, mini i rookie.

Diumenge històric per la Vall d’en Bas i per la comarca de la Garrotxa. Els Hostalets ha acollit el primer torneig d’Espanya freestyle de futbol femení. Una iniciativa del Club de Futbol Vall d’en Bas que va impulsar coincidint amb el Dia de la Dona.

El torneig ha comptat amb la presència de la campiona d’Espanya de freestyle i bicampiona mundial de footbag, Paloma Pujol, que ha dotat de ressò nacional l’esdeveniment. Pujol vol que les competicions de freestyle tinguin més participació femenina i en aquesta línia ha nascut aquest torneig.

La competició s’ha dividit en dues categories: mini (menors de 15 anys) i rookie (principiants del freestyle). La garrotxina i jugadora del club amfitrió: Ènia López s’ha imposat en la categoria mini. A la categoria rookie la guanyadora ha estat Paula Sanz, que ha vingut des de Conca, (Castella la Manxa) i que ha captivat el públic amb els seus malabars amb la pilota.

El jurat ha estat compost per Manel Sánchez, subdelegat comarcal de la Selva de la Federació Catalana de Futbol i Seleccionador de les categories base de la Provincia de Girona. Elvira Solà delegada futbol femení a la Federació Catalana de Futbol i Lara Blanco experta en esdeveniments de futbol freestyle.

Abans de l’entrega de trofeus Paloma Pujol ha ofert una actuació que ha deixat amb la boca oberta a tots els espectadors presents al local social dels Hostalets d’en Bas. El torneig és el primer pas per animar i per reivindicar la participació femenina a les competicions de freestyle, al futbol i a l’esport en general.

x