La Volta a Catalunya 2018 passarà per la Garrotxa després d’un any d’absència

La setmana vinent arrenca la setmana més apassionant pel ciclisme català, i la Garrotxa la viurà de ben a prop. La Volta a Catalunya travessarà la comarca el proper dimecres 21 de març, amb una etapa que entrarà pel coll de Bracons i sortirà pel coll de Pera, a Oix.

Fabio Aru, Nairo Quintana, el guanyador de l’any passat Alejandro Valverde, o el darrer vencedor de la París Niça, el català Marc Soler: tots ells formen part del cartell de luxe que tindrà la 98a edició de la Volta a Catalunya, que arrencarà el proper dilluns 19 de març a Calella. La Garrotxa tindrà l’oportunitat de veure passar el pilot després d’un any d’absència de la prova, en la tercera etapa de la competició, que es disputarà el dimecres 21. Es tracta d’una de les jornades dures de l’esdeveniment, que sortirà de Sant Cugat i acabarà a Vallter, completant gairebé dos-cents quilòmetres. Els ciclistes arribaran a la Garrotxa pel Coll de Bracons, passades les dues del migdia. D’allà baixaran cap a Joanetes, giraran a Can Trona i travessaran Sant Esteve d’en Bas i Les Preses. A Olot entraran per la Solfa, per dirigir-se fins al Passeig de Barcelona, el Carrer Mulleras i l’Avinguda Girona en direcció a la Canya. El pilot passarà per Sant Joan les Fonts, i després de travessar Castellfollit de la Roca agafarà la carretera d’Oix per arribar fins al Coll de Pera, punt per on sortirà en direcció a Beget i Rocabruna. Precisament, el Port d’Oix i el Coll de Bracons, considerats cims de primera categoria, seran dos dels quatre ports principals que viurà la tercera jornada.