La Comissió d’Estudi de la nova biblioteca es planteja si es podrien mantenir el nou equipament i l’actual

Olot podria tancar l’actual biblioteca de la ciutat un cop posi en funcionament la nova. És una de les opcions que estudia la comissió d’experts que es reuneix mensualment per definir com ha de ser el nou equipament i on es podria situar. Ja s’han fet dues de les cinc trobades amb la previsió de presentar un estudi tècnic al juny amb diverses recomanacions.

L’espai insuficient de l’actual biblioteca Marià Vayreda d’Olot, unit al fet que, segons el mapa de lectura pública de la Generalitat, a la capital garrotxina li correspondria una segona biblioteca, ha motivat que l’Ajuntament constitueixi una comissió política i tècnica que contribueixi a donar forma a la biblioteca del futur.

Ja s’han fet dues de les cinc reunions previstes i en aquest moment es treballa en diverses línies. Pel que fa al lloc, de les 12 possibles ubicacions inicials ja se n’estudien només quatre, que la situarien al nucli antic de la ciutat. En aquest sentit s’està analitzant la possibilitat de tancar la biblioteca actual quan entri en funcionament la nova, pels criteris de distància que marca la Generalitat. Un altre motiu per prendre aquesta decisió, segons ha explicat el regidor, és el volum de personal necessari per mantenir els dos edificis en funcionament.

Està previst que al juny la comissió d’experts presenti un estudi tècnic i professional amb diversos suggeriments sobre com ha de ser la biblioteca nova, quins serveis ha d’oferir i quina seria la ubicació idònea. El següent pas seria redactar el projecte executiu per tenir-lo a punt quan arribi el finançament de la Generalitat.