Seleccionen el restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya com un dels ’14 Templos del Producto’ de l’estat espanyol

Ca l’Enric ha estat seleccionat com un dels 14 restaurants de tot Espanya que treballen un producte concret de forma excel·lent. D’això en queda constància al llibre ’14 Templos del Producto’, un document gastronòmic que s’ha fixat amb el restaurant de la Vall de Bianya per la seva forma de cuinar la becada i la tòfona.

El producte i la forma com es cuina són les característiques més essencials per aconseguir que un menjar es converteixi en tot un plaer pel paladar. I en aquest sentit, fa temps que el Restaurant Ca l’Enric destaca en el món culinari pel seu treball. L’establiment de la Vall de Bianya, comandat per Jordi Juncà, ha afegit un nou reconeixement a la seva llarga llista de distincions: és un dels restaurants seleccionats pel llibre ’14 Templos del Producto’, dels gastrònoms Borja Beneyto i Carlos Mateos, que ha escollit catorze indrets únics a Espanya per la seva forma de tractar els ingredients de la seva cuina.

En concret, Ca l’Enric ha estat seleccionat per les seves dues joies de l’hivern: per una banda, hi ha el seu menú de la becada. Mai se sap quan arriba aquesta au migratòria als nostres boscos, escapant-se del fred dels Urals russos, i és considerada una rara avis en el món de la cuina. El restaurant sempre treballa amb becades fresques, i forma part de la seva carta des de l’octubre fins al febrer.

D’altra banda, un altre producte estrella de Ca L’Enric és la tòfona. En una situació normal, ara acabaria la seva temporada, però a causa de la climatologia dels darrers mesos encara es pot degustar aquest fong fins a finals de mes.

Els dos gastrònoms de ’14 Templos del Producto’ van entrar per primera vegada a Ca l’Enric buscant la documentació necessària per la seva obra acompanyats d’un llibre, ‘El capvespre de la becada’ de Jaume Coll, l’any 2004. Ara, n’ha sortit una altra publicació, que només ens entra pels ulls, però que ens convida a gaudir de dues joies de la cuina de Ca l’Enric.