El Club Natació Castellfollit dóna el tret de sortida als actes de celebració dels seus 50 anys amb una visita a Montserrat

Un dels clubs més antics de la Garrotxa està d’enhorabona. És el Club Natació Castellfollit, que aquest 2018 compleix 50 anys d’història. Els actes de celebració d’aquest mig segle de vida arrenquen aquest diumenge, amb una visita al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat per donar gràcies per aquests anys d’història.

Són el segon club en història de la natació garrotxina, i un dels més importants de tot l’estat espanyol que no disposa de piscina coberta. És el Club Natació Castellfollit, que aquest 2018 compleix 50 anys d’història. Per aquest motiu, durant l’any faran diferents activitats per celebrar l’efemèride, que aniran des d’una trobada amb tots els nedadors a l’edició d’un documental que recollirà la història d’aquest mig segle de vida. Però el primer dels actes tindrà lloc aquest diumenge: l’entitat anirà fins al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat per agrair aquests anys d’història.

L’any 1968, l’afició castellfollitenca a la natació era molt important: a la zona de can Gin i a can Quei, als rius i rieres que envolten Castellfollit, s’hi aplegaven sovint molts nedadors, i es va veure la necessitat de crear un club, que es va fundar abans que hi hagués piscina al mateix municipi. Des de llavors, s’han convertit en el principal club de piscina descoberta, guanyant la majoria de Copes Pirineus i Challenge David Moner de la demarcació de Girona, i amb presència a campionats estatals i europeus en els 50 anys de la seva història. Però l’entitat ha fet altres tasques a més de les pròpiament esportives, revitalitzant la vida social del poble amb moltes activitats.

Prop de 60 persones relacionades amb el Club Natació Castellfollit es desplaçaran aquest diumenge fins a Montserrat, en el tret de sortida del seu cinquantè aniversari.