L’Hospital d’Olot renova la seva acreditació amb prop d’un 96% dels criteris de qualitat que marca el Departament de Salut

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa compleix en un 95% els estàndards de qualitat que estableix el Departament de Salut de la Generalitat. És el que es desprèn del darrer procés d’acreditació, que el centre ha assolit amb millors resultats que l’anterior, del 2013. La direcció mèdica atribueix la millora al canvi d’emplaçament del centre hospitalari.

El sistema actual d’acreditació d’hospitals inclou més de sis-cents criteris basats en el model d’excel.lència de la Fundació Europea per a la Gestió de Qualitat. Serveix per a valorar si un centre sanitari s’adequa al nivell que marca el Departament de Salut. Per assolir amb èxit el procés d’acreditació cal complir, almenys, un 65% dels estàndards. L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha renovat la certificació molt per sobre dels mínims, amb un 95, 91%. Una qualificació molt millor que l’anterior, obtinguda el 2013, amb un 89,24%. Segons la direcció mèdica del centre la millora té a veure amb les noves instal·lacions que es van estrenar ara fa tres anys. L’acreditació és un reconeixement a la feina dels professionals de l’hospital i també un bon sistema per unificar criteris i maneres de treballar. En aquest procés cada centre passa per una autoavaluació i posteriorment una entitat externa autoritzada pel Departament de Salut en fa una valoració.

x