L’Esbart Marboleny presenta ‘Ballem i Ballarem’ al Teatre Principal d’Olot, un homenatge a Manel Cubeles

Aquest diumenge a la tarda el Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny va presentar al Teatre Principal d’Olot el seu darrer espectacle, ‘Ballem i Ballarem’.  Una proposta que va reunir més d’un centenar de balladors de totes les edats i que volia ser, també, un homenatge a l’estudiós i coreògraf Manel Cubeles.

‘Ballem i ballarem’ és el títol de la darrera proposta de l’Esbart Marboleny de les Preses i tota una declaració d’intencions sobre la seva forma d’entendre el ball: un element viu i que perdura en el temps. L’escenari del Teatre Principal d’Olot va reunir aquest diumenge a la tarda 150 balladors, un fet no gaire habitual.  Entre tots els grups de l’entitat, des dels més petits, de 5 anys, al Cos de Dansa, van posar en escena un recorregut per les danses d’arrel de tot el país. L’espectacle també va ser un homenatge a la tasca de Manel Cubeles, que va morir l’any passat. Cubeles va dedicar la seva carrera a la promoció de la dansa tradicional i va col·laborar estretament amb Marboleny.