La nevada d’aquesta matinada es queda a les cotes altes de la Garrotxa

Les previsions apuntaven la possibilitat de nevades a cotes baixes a la Garrotxa però finalment la neu s’ha quedat a les cotes més elevades. Per tant, no s’ha repetit la situació de fa uns dies quan es van acumular fins a vint centímetres. Això sí, el paisatge torna a ser blanc en zones visibles de la comarca.

La Garrotxa s’ha llevat amb una nova imatge de postal però aquesta vegada la neu s’ha quedat a les cotes més altes. A primera hora d’aquest matí la Serralada Transversal oferia una imatge que tornava a ser bucòlica. Des de la Vall d’en Bas es contemplava la nevada al Puigsacalam i Santa Magdalena, al salt del Sallent i més cap al sud també fins a Falgars. Aquesta vegada la neu ha passat de refiló per la Garrotxa i ha provocat més afectacions a la comarca veïna d’Osona, on fins a primera hora del matí s’ha restringit el pas de vehicles pesats perquè la nevada ha estat intensa durant la matinada. Tot i que no s’ha acumulat gruixos de neu tan importants com fa un parell de setmanes, la precaució ha fet que el Servei Català de Trànsit apliqués aquesta mesura per evitar accidents de trànsit a la C-37, a l’eix Vic-Olot. Les restriccions han afectat el tram entre Manlleu i Olot i també entre Vic i Ripoll. A la resta de municipis de la Garrotxa la neu gairebé no s’ha deixat veure, tret de les zones altes de l’Alta Garrotxa, als municipis de Bianya i Montagut, o al Puig-rodó, al municipi de les Preses. De cara a les properes hores no es preveuen noves precipitacions en forma de neu però sí que seguirà el fred, acompanyat de vent del Nord que deixarà un cel estable però un ambient totalment hivernal.

x