El pas de la Volta a Catalunya afectarà a la mobilitat habitual de sis municipis garrotxins aquest dimecres

La Volta a Catalunya passa demà per la Garrotxa, i això comportarà alteracions al trànsit. Es preveu que els ciclistes entrin a la comarca a partir de les dues del migdia, per travessar-la des de la Vall d’en Bas fins Oix, per vies de fins a sis municipis diferents.

L’espectacle del ciclisme de primer nivell farà acte de presència a la Garrotxa a partir de les dues del migdia: és l’hora que es preveu que els corredors coronin el Coll de Bracons des de la vessant d’Osona, i a partir d’aquí travessaran la comarca modificant la rutina habitual de les vies comarcals. El pas del pilot passarà per la carretera exterior a Joanetes pels volts d’un quart de tres; cinc minuts més tard, la cursa entrarà pel carrer Ample de Sant Esteve d’en Bas, on es disputarà una meta volant. Sortirà per l’oest del poble per agafar el túnel de la C-63 en direcció a Les Preses. Passaran pel mig del municipi pels volts de dos quarts de tres.

A Olot, si es compleixen els horaris, entraran per l’Avinguda Santa Coloma a les dues i 38, recorrent el Passeig de Barcelona, els carrers Mulleras i Bisbe Lorenzana, l’Avinguda Onze de Setembre i l’Avinguda de Girona. Des d’aquí, arribaran a la Canya a tres quarts de tres, i tres minuts més tard passaran per Sant Joan les Fonts. Quan faltin cinc minuts per les tres, travessaran Castellfollit de la Roca, i començaran l’ascensió a Oix i Beget pel coll de Pera abans de les tres de la tarda. Les diferents vies quedaran tallades durant el pas del pilot.

A l’espera de la finalització de la segona etapa, el primer líder de la Volta és Álvaro Hodeg, que es va imposar a l’esprint a meta de la jornada inicial amb final a Calella.