Els joves d’Olot voten a què destinen els 10 mil euros del Pressupost Participatiu de Joventut

Els joves d’Olot ja han decidit a què destinen els 10 mil euros del Pressupost Participatiu de Joventut. En les darreres setmanes l’Oficina Jove de la Garrotxa ha acollit les asssamblees on s’han presentat i votat les propostes. Per primera vegada l’activitat s’ha portat a terme en dos grups d’edat, dels 12 als 16 i dels 17 als 29 anys, i ells mateixos hauran de fer realitat les activitats escollides.

Un taller de massatges, una festa de l’orgull LGTBI, una jornada dedicada a la música rap, un taller sobre autoconeixement i un mercat d’habilitats i destresses van ser les propostes sorgides de la primera assemblea dels Pressupostos Participatius de Joventut d’Olot per a majors de 17 anys.  Aquest divendres van ser els nois i noies d’entre 12 i 16 anys els que van reunir-se a l’Oficina Jove de la Garrotxa, l’Ideal, per presentar i votar les propostes que portaran a terme aquest any. Per primera vegada els Pressupostos Participatius de Joventut d’Olot s’han organitzat en dos grups d’edat. Cadascun disposava de 5000 euros.

De les 12 propostes que s’havien presentat inicialment, només quatre van comptar amb els seus representants a la trobada i van ser les escollides: La iniciativa “Donem color a la ciutat”, que proposa que diversos artistes pintin graffitis amb missatge en parets de la ciutat, unes colònies joves, una festa flúor i una Led Party. Per fomentar encara més aquesta implicació, ara seran els propis joves els que, amb l’ajuda dels tècnics de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Olot, s’encarregaran de tirar endavant les activitats.

x