L’Institut Bosc de la Coma d’Olot acull el VIII concurs de programació PROGRAMAME, amb participants de tot Catalunya

Avui s’ha celebrat a Olot la 8èna edició del Concurs PROGRAMAME. L’institut Bosc de la Coma ha estat l’encarregat d’organitzar-ho enguany i ja es la segona vegada que ho fan. El concursants han passat el matí resolent problemes i aquesta tarda es farà l’entrega de premis.

Avui Olot s’ha convertit en la capital de la programació. L’institut Bosc de la Coma ha acollit el concurs PROGRAMAME. Un concurs per Cicles Formatius de Grau Superior d’Informàtica          Estatal on hi ha participat un centenar de persones, alumnes i professors d’arreu de Catalunya. Al haver-hi hagut tant èxit d’inscripcions el centre ha hagut de prendre mesures diferents d’altres anys.

Així doncs, els participants, ja sigui online o presencialment han hagut de resoldre 10 problemes que se’ls han plantejat amb un llenguatge de programació durant un temps límit de 4 hores. Tenen un ordinador per equip i quan creuen que en tenen la solució l’envien a un jutge on-line que valida la qualitat del programa. Els alumnes que hi han participat alguna vegada consideren que aquest concurs és una bona eina d’aprenentatge.

 

A més de l’experiència  que els dona participar en aquest concurs, els deu primers equips reben importants premis dels patrocinadors del concurs, com ara ordinadors, tàblets i altres gàdgets electrònics. Però si queden entre els 4 primers classificats, podran accedir a la segona fase del concurs, que se celebra a Madrid, a competir amb els altres guanyadors regionals.

 

x