Beuda construeix un pou d’aigua per tal de garantir el subministrament als quatre veïnats del municipi

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, centrem l’atenció en un municipi que està ultimant els detalls d’un nou pou al municipi. L’actuació permetrà distribuir aigua potable als domicilis del poble i ha estat possible gràcies a una subvenció de 158.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Els alts nivells d’alabastre al municipi de Beuda fan que l’aigua no sigui apte per al consum. Per aquest motiu el municipi fa temps que treballa colze a colze amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal de garantir el subministrament d’aigua potable al municipi. La solució ha estat un pou situat al costat del dipòsit d’aigua de Segueró. Una actuació que ha comptat amb una subvenció de 158.000 euros de l’ACA, un 80% del cost de l’obra, valorada en 173.000 euros.

L’analítica de l’aigua en aquest nou pou és positiva, ara falta acabar l’obra i connectar-la als dipòsits d’aigua del municipi per arribar als diferents veïnats de Beuda. Durant quatre legislatures l’ajuntament de Beuda ha anat ampliant la xarxa hídrica al municipi, però el problema que arrossegava era l’escassetat d’aigua. Un cop es connecti el pou amb els dipòsits del poble i s’enllesteixi aquesta actuació, Beuda resoldrà un problema que sobretot a l’estiu afectava als propietaris de segones residències i als establiments de turisme rural. Des del consistori esperen aprovar el projecte al ple del 5 d’abril i intentaran que estigui en funcionament abans de l’estiu.