El Pare Abat de Montserrat presidirà aquest divendres la Processó dels Dolors de Besalú

La processó dels Dolors de Besalú és una de les processors de Setmana Santa de referència de la Comarca. Se celebra demà i tot el poble està treballant perquè torni a ser una realitat.

Besalú ja ho té tot a punt per la tradicional Processó dels Dolors que celebra aquest divendres dia 23. És una processó amb més de 300 anys d’història i tot el poble de Besalú hi està molt implicat.

La Prior de la processó d’enguany serà la Rosa Colom i Vilalta, una dona. Fins fa 10 anys tots els priors eren sempre homes però quan es va renovar la junta es va decidir canviar-ho i ara s’alterna un any s’escull prior a un home i l’any seguent a una dona.

A més d’això, la novetat d’aquest any és que es comptarà amb la participació del Pare Abat de Montserrat, el senyor Josep Maria Soler i Canals. També hi seràn els Manaies de Sant Daniel, la formació històrica dels Armats de Girona.

La processó començarà a les 9 del vespre al Monastir de Sant Pere i recorrerà els carrers medievals de Besalú amb l’itinerant habitual