Nens i joves de dos centres educatius d’Olot recuperen un taller del Festival Lluèrnia

L’Institut Montsacopa d’Olot va acollir ahir una de les activitats de Lluèrnia Kids, les propostes per a infants del Festival Lluèrnia, que el 2017 no es va celebrar. Es tracta d’un taller amb ‘llum negra’ on van participar nens i nenes de l’escola El Morrot.

Una petita part del festival Lluèrnia, que va anul•lar-se el passat mes de novembre, es va poder viure aquest dimecres a l’Institut Montsacopa d’Olot. Els alumnes de segon curs del cicle formatiu d’Educació Infantil del centre van recuperar una activitat per als nens i nenes de p4 i p5 de l’escola El Morrot. El taller tenia com a protagonista la llum negra, és un tipus de llum que ressalta els colors blancs i fluorescents en un ambient fosc.
El primer pas per experimentar-hi va ser pintar-se la cara amb una pintura especial i decorar alguns adhesius. I un cop s’apaguen els llums… comença la representació d’un conte molt especial. L’efecte de la llum negra és tot un viatge sensorial per als nens, que els trasllada per una estona dins una història que brilla en la foscor. Una dinàmica sorprenent per a ells i idònia perquè els estudiants del cicle posin en pràctica el que aprenen a l’aula. L’activitat d’ahir va ser era una de les propostes de Lluèrnia Kids, les activitats pensades específicament per a nens en el marc del Festival Lluèrnia d’Olot. Amb la col•laboració de l’Escola El Morrot es va optar per realitzar-la a classe perquè els alumnes del cicle del Montsacopa poguéssin posar-la en pràctica abans d’acabar el curs.

x