La Vall d’en Bas obre les portes de la residència als veïns perquè descobreixin com avancen les obres abans d’inaugurar-se a l’estiu

Els veïns de la Vall d’en Bas podran visitar aquest dissabte les obres de la Residència Mirador del Puigsacalm, el centre de recursos per a la gent gran del municipi. Ara s’intensifiquen els treballs per acabar la residència i obrir-la abans de l’estiu.


Fa una dècada que està aturat, i de fora el seu aspecte es manté inalterable. Però la residència de la Vall d’en Bas està cada vegada més a prop de veure la seva obertura. Al seu interior es treballa sense descans per tal de poder-lo inaugurar abans del proper estiu. Malgrat aquesta intenció, l’estat actual de l’edifici impedeix precisar una data sobre quan podrà començar a acollir usuaris. Però la voluntat és informar sobre l’avenç de l’actuació, i per aquest motiu dissabte, d’11h a 13h, es duu a terme una jornada de portes obertes per veure l’execució de les obres.

 

El centre s’anomenarà ‘El mirador del Puigsacalm’, i s’ha concedit per 40 anys a l’empresa Mirador de l’Estany de Banyoles. Per tal d’acabar les obres, el grup privat hi inverteix prop d’un milió d’euros per adequar l’edifici. Per tal d’aconseguir una connectivitat entre la residència i el municipi, l’Ajuntament donarà a terme accions per integrar la residència a l’activitat diària dels veïns.

La residència tindrà capacitat per a 40 persones, amb possibilitats d’ampliar-se a una vuitantena, i amb places vinculades a la llei de dependència. El Mirador del Puigsacalm constarà de dues parts: un centre de dia i l’espai residencial.