Argelaguer promourà la música jazz per Setmana Santa amb les jornades ‘JazzSpring’

El jazz sonarà amb força a la Garrotxa aquesta Setmana Santa. Argelaguer serà, dilluns i dimarts vinent, el bressol de la música improvisada. El poble ha preparat per aquests dos dies un menú ampliat perquè els amants i curiosos del jazz s’hi apropin i el degustin amb tots els sentits.


Argelaguer i el violí van agafats de la mà. Aquest instrument popular es relaciona, al mateix temps, amb el jazz i d’aquí ve el binomi que acaba desembocant amb el JazzSpring, el germà petit del Jazz estiu que es va celebrar l’any passat i que es repetirà l’any vinent. L’èxit d’aquell aposta ha motivat a les germanes Carla i Andrea a promoure el jazz més enllà del violí com a instrument. Ho faran amb el JazzSpring.
El seu organitzador, Francesc Tomàs ‘Panxito’, explica que “són dues tardes dedicades a la divulgació del jazz, amb la presència de Christopher Mallinger i Andrea Motis. Els altres músics que vindran, un quartet basat en corda i que ara estan gravant un disc”.
A diferència del Jazz estiu, que és un campus formatiu en format d’estada, el JazzSpring és un concentrat de dos dies amb participació oberta per totes aquelles persones que tinguin curiositat.
El menú del dilluns consisteix en un dinar, una sessió de tarda i projecció de la pel·lícula ‘Round midnight’, amb el corresponent debat, per acabar amb una jam session a les deu de la nit. Per dimarts s’ha preparat una master class a les cinc de la tarda amb el quartet ampliat format per Andrea Motis i Christopher Mallinger, Joan Chamarro, Josep Travé i Èlia Bastida. La jornada acabarà amb un concert del quintet a partir de les nou del vespre.

x