Un grup de pares protesta al ple d’Olot per la supressió d’una línia de P-3 a l’escola Malagrida el proper curs

Un grup de pares olotins indignats va irrompre ahir al ple de l’Ajuntament d’Olot per denunciar que la ciutat perd una línia de P-3 en l’oferta educativa del Departament d’Ensenyament per al proper curs. Concretament serà una de les dues que tenia fins ara l’Escola Malagrida i això fa que diverses famílies hagin d’escollir una altre centre més llunyà per a portar-hi els seus fills o fins i tot una escola concertada. Els pares i el regidor d’Educació d’Educació de l’Ajuntament es reuneixen avui.

Olot començarà el proper curs amb una línia menys de P-3 a l’Escola Malagrida. Així ho va confirmar el regidor d’Educació, Pep Berga, al ple municipal d’aquest dijous, després que un grup de pares molestos amb la situació entrés de forma inesperada a la sala de plens. El motiu principal que dóna el Departament d’Ensenyament és el descens de la natalitat que es produeix des de fa anys a la majoria de ciutats del país, com és el cas d’Olot.

Segons ha explicat el regidor de l’àrea, el Departament va comunicar la decisió de suprimir una de les 15 línies de p-3 a Olot al desembre. Des de llavors hi ha hagut diverses reunions amb els representants de les escoles de la ciutat per treballar de forma conscensuada però ha estat Ensenyament qui ha decidit que sigui l’Escola Malagrida la que perdi una línia. El regidor d’Educació Pep Berga es reuneix aquesta tarda amb el col·lectiu de pares afectats, per donar-los tota la informació. Aquest no és l’únic canvi que es preveu en l’oferta educativa de la ciutat per al curs 2018-2019. Les línies en el primer curs de secundària passaran de 17 a 19. Les preinscripcions s’obren el proper 13 d’abril.