Unanimitat amb matisos en l’aprovació del PIAM del Nucli Antic al ple d’Olot

El document del Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic d’Olot va passar ahir pel ple de l’Ajuntament, que el va aprovar inicialment amb els vots favorables de tots els partits. Tot i així la CUP va mostrar-se crítica amb les accions que s’hi concreten. Esquerra, el PSC i Olot en Comú sí el consideren un bon punt de partida com a document viu. Republicans i comuns creuen que cal més pressupost per aplicar el pla.

Després que dilluns les entitats, associacions i partits polítics implicats, tret de la CUP, signéssin un compromís simbòlic amb el Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic, el PIAM, ahir es va fer un nou pas per avançar en la seva aplicació: El ple de l’Ajuntament va aprovar inicialment el document amb el suport de tots els grups. L’equip de govern va remarcar que aquest és el PIAM de totes les persones que han participat en el procés de diagnòstic i planificació de les accions,  que ha permès que es generi una il·lusió per a transformar una zona molt estimada de la ciutat.

Esquerra Republicana va recordar que el PIAM del barri vell ja era una prioritat del seu programa electoral i va demanar una dotació pressupostària suficient perquè sigui una realitat més enllà dels 150 mil euros anuals que es preveuen. El Partit dels Socialistes, de la seva banda, va considerar el document un bon punt de partida. La CUP, que dilluns va optar per no signar el document de les conclusions del pla, va votar a favor del document però va mostrar-se en desacord amb les accions que concreta. Pels cupaires l’habitatge és el primer problema del Nucli Antic en el qual s’hauria de treballar. Finalment Olot en Comú sí va fer-se seu el pla i va donar-hi suport però el seu portaveu Xavier Garcia va insistir que cal portar a terme accions el més aviat possible per no decebre els veïns i col·lectius implicats. El document del PIAM estarà a exposició pública durant un mes perquè tothom que ho vulgui presenti alegacions.