L’independentisme es concentra de manera improvisada al Firalet d’Olot contra els empresonaments

Centenars de persones independentistes van sortir al carrer ahir a les vuit del vespre al Firalet d’Olot, davant l’edifici de l’Ajuntament de la ciutat, i de manera gairebé improvisada per mostrar la seva indignació pels empresonaments de Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva. Just a la porta d’entrada una gran pancarta on s’hi podia llegir ‘Varem votar república’ i, just al davant, desenes de persones amb cartells on demanaven la ‘Llibertat presos polítics catalans ara’, amb bufandes i llaços grogs.


L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va trencar el silenci per dir que “en aquesta hora greu ens reconforta la gran quantitat de gent que s’ha mobilitzat d’una forma gairebé improvisada perquè gairebé no hem tingut temps de fer cap convocatòria amb temps, i avui el Firalet té un aspecte fantàstic. Gent que, com dèiem ahir a l’acabar el ple, estem trista i indignada. Gent que ens sentim agredits per una justícia espanyola que està fent un paper repressor, de persecució per les seves idees polítiques”.

x