Concurs i benedicció de palmes a Olot, sota la pluja

La tímida pluja no va ser motiu suficient per suspendre ni l’acte de benedicció de palmes i palmons davant l’església de Sant Esteve d’Olot, ni el posterior concurs que en premiava el millor disseny, i que va organitzar, com cada any, l’Agrupació Sardanista de la capital garrotxina.

Llaminadures, conills i ous són els elements que decoraven les palmes i palmons dels nens i nenes en aquest diumenge de Pasqua. Com cada any, l’acte de benedicció s’ha celebrat davant l’església de Sant Esteve. Això sí, enguany s’ha dut a terme el ritual sota l’aixopluc dels paraigües, ja que la pluja ha sigut la convidada d’última hora.

Mentre es beneïen els palmons, els capellans i públic han entonat la típica cançó de les palmes i rams que han ballat els més petits i els més grans, però sobretot, els padrins. Una vegada acabada la cerimònia, la plaça Major ha acollit el concurs de palmes i palmons, un certàmen que organitza l’Agrupació Sardanista d’Olot, i que està dividit en tres categories: la del ram de llor, la de la palma i la del palmó; i els guanyadors s’emporten a casa un premi ben dolç, un tortell. Malgrat la tímida pluja, petits i grans s’han anat apropant a la plaça per participar en el concurs, ballar sardanes i, sobretot, mantenir les tradicions.

 

x