Centenars de persones es concentren a Olot per denunciar la judicialització de l’estat i exigir la llibertat dels polítics empresonats

L’habitual concentració davant l’Ajuntament d’Olot no ha faltat aquest dilluns, tot i que divendres ja es va improvisar una concentració després de conèixer que Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva eren enviats a la presó. L’acte ha estat acompanyat per la reinterpretació de ‘La Càrrega’ a càrrec de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa.

Nou dilluns de protesta al Firalet, per reivindicar l’alliberament de les 9 persones empresonades. Forcadell, Bassa, Romeva, Turull i Rull van ingressar a presó divendres, engrandint la llista formada per Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. La concentració arribava després de conèixer la detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Alemanya aquest diumenge.

Han intervingut representants polítics de tots els partits de l’ajuntament d’Olot, exceptuant el PSC Olot, que no ha fet acte de presència.

Xavier García, Olot En Comú: “Els problemes polítics es resolen políticament i no com s’està fent: judicialitzant la política i polititzant la justícia”.

Mireia Tresseras, CUP Olot “Amb aquesta decisió de nou, l’aparell de l’estat espanyol travessa un cop més la línia vermella del respecte a les bases més elementals de l’estat de dret i de les garanties democràtiques”.

Anna Barnades, ERC Olot “És un cop dur no ens n’amaguen. Enfadem-nos, indignem-nos, i tenim tot el dret, però fem-ho ràpid. I aixequem-nos amb més ganes, més forts, més ferms, més determinats, tornem-hi cívica i pacíficament”.

Pep Berga ha parlat en nom de l’alcalde, Josep Maria Corominas, que es trobava reunit amb els alcaldes de l’AMI. “Els alcaldes de Catalunya que formen part de l’Associació de Municipis per la Independència estan reunits per decidir quines accions han de prendre des del món local […] Ser democràtics i pacífics no vol dir que ens quedem a casa mirant les notícies, ara ens cal tota la convicció […] vindran moltíssimes més accions”.

Núria Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa “Mantinguem-nos dignes, serens, calms i ferms. Si us plau, no cedim a la ràbia. […] Ja n’hi ha prou que els nostres representants polítics siguin empresonats, ja n’hi ha prou de segrestar la voluntat del poble de Catalunya expressada a les urnes”.

Claudi Casanovas, Assemblea d’Artistes de la Garrotxa: “Els artistes de l’assemblea i d’altres que s’hi vulguin afegir anirem fent versions de ‘La Càrrega’ amb les mateixes mides 4,75m x 3m, impreses digitalment sobre lona, amb el mateix ànim expressiu de denunciar i superar la repressió. Arrenquem amb aquest fotomuntatge meu titulat ‘Onze Anxanetes’”.

Dani Dorca, en representació del Comité de Defensa de la República ha animat a la població a participar a l’assemblea extraordinària de l’ADL  d’aquest dilluns al vespre al Núria Social. Cintu Espejo ha intepretat dues peces musicals davant els centenars de persones presents davant el consistori olotí. Seguidament  s’ha fet un minut de silenci i s’ha cantat Els Segadors. L’acte ha acabat amb crits unànimes de ‘llibertat’.