El MOT tanca la 5a edició amb més de 3.000 espectadors entre Girona i Olot

Olot ha acollit aquest cap de setmana el Festival MOT després de passar per Girona i ha comptat amb més d’una desena d’autors i periodistes que en diferents converses han reflexionat entorn de la literatura de compromís. El certàmen literari, que ha canviat d’emplaçament a la capital garrotxina, ha tingut una molt bona acollida entre el públic, amb més de 3000 assistents entre les dues ciutats.

”Les darreres paraules” del MOT 2018 van quedar dibuixades sobre paper, a l’espectacle de cloenda del festival que proposava un relat il·lustrat amb la veu de l’actriu Sílvia Bel, la música de Miquel Jordà i el traç de Joma. Així és com es va posar el punt i final dissabte a la 5a edició d’un certàmen literari que sota el títol de Literatura Encarnada, ha atret tot tipus de públic. En concret, més de 3000 persones han assistit a les converses del festival que s’han organitzat a Girona i Olot. Per la capital garrotxina hi han passat des de dijous una quinzena d’autors, amb l’única baixa de Mircea Cartarescu. Els diàlegs literaris a dos o tres veus han combinat autors catalans i d’arreu, com ara el britànic Jonh Carlin, el xilè Luis Sepúlveda, Bel Olid, Luisgé Martín, Ngugi wa Thiong’o o Belén Gopegui. La direcció del festival valora positivament el canvi d’emplaçament que s’ha fet a Olot, passant de la Carbonera a la Sala El Torín, amb un muntatge especial. L’organització també apunta que el tipus de públic del MOT és cada cop més heterogeni i que les diverses temàtiques que engloba la ‘Literatura Encarnada’ han atret més jove que en altres edicions.