Comencen les obres de desmuntatge que han de permetre ampliar i millorar l’skate park Olot

Els usuaris de l’skatepark d’Olot han aconseguit que la millora i ampliació de l’espai sigui una realitat. Aquest dilluns han començat els treballs que han de millorar la pràctica de diferents esports. Les obres duraran dos mesos i donarà resposta a una demanda ciutadana. I és que des de l’any 2011 fins avui el número d’usuaris s’ha quadruplicat.

Aquest dilluns al matí ha començat les obres de reforma de l’skatepark d’Olot, amb la retirada dels elements que hi ha en aquest moment a la instal·lació esportiva. És la primera fase de remodelació de les dues que s’han previst. La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, Mar Roca, explica que “hi ha un projecte més a llarg termini, una segona fase que és l’ampliació que ens demanen per un tema d’espai”.
Des de l’any 2011 el parc de Matalosquer acull aquesta zona d’skate. Durant aquests set anys l’equipament s’ha deteriorat ràpidament perquè està construït amb fusta, que es malmet ràpidament, i cada vegada ha tingut més usuaris. El nou park es preveu tot de formigó. En aquest espai ja no només hi practiquen esport els skaters sinó que també s’hi ha afegit els usuaris de les bicicletes BMX, patins en línia i patinets, el que ha provocat una saturació.

El responsable de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, Miquel Roca, concreta que “eliminem els mòduls, les peces posades sobre la superfície de patinar, i farem un skate integral amb formigó tractat. Estem en una primera fase. Tenim uns 500 metres quadrats d’skate i l’ampliem 200 metres més, fins als 700 metres quadrats”.
Aquesta remodelació i millora és possible gràcies al treball conjunt de l’associació d’skaters d’Olot, que agrupa a 200 socis. Ells mateixos han participat en la revisió de les pliques del concurs públic fins escollir l’empresa que s’encarregarà dels treballs.

El president de l’entitat, Toni Orozco, defensa que aquest ja no és un esport minoritari i que “actualment l’skateboard està inclòs dins la Federació de Patinatge Artístic i en els propers jocs olímpics serà un esport olímpic. Això fa que actualment els practicants ja no siguin només nens del carrer que estan jugant sinó que s’han convertit en esportistes d’elit. I és aquí on des del club, i en vistes als mundials s’kate de Tòquio del 2020, volem donar-li visibilitat i empenta a la nostra comarca”.
Amb aquestes obres l’Skatepark d’Olot passarà d’una a tres línies de patinatge. Orozco celebra aquesta ampliació però pensa en una segona fase que permeti tenir més espai i poder respondre a la demanda actual. Les obres han començat aquest dilluns, tenen un termini d’execució de dos mesos i un pressupost de gairebé 50 mil euros. Des d’ara fins que s’acabin els treballs l’skatepark d’Olot no es podrà utilitzar.