Distingeixen la Garrotxa com a capdavantera en desplegament de l’administració electrònica

Les administracions garrotxines han estat reconegudes pel seu esforç en el desplegament dels tràmits digitals. Així ho certifiquen els Reconeixements d’Administració Electrònica, que ha guardonat al Consell Comarcal com l’ens supramunicipal que millor ha desenvolupat aquesta tasca. Set ajuntaments més també han estat reconeguts.

Els tràmits digitals amb l’administració es van fent un lloc en els municipis garrotxins. Segons el Consorci Administració Oberta de Catalunya, la comarca és el territori més destacat del país en la substitució del paper a l’hora de treballar amb els ens públics. Així ho constata la tercera edició dels Reconeixements d’Administració Electrònica que fa el consorci, i que ha estudiat a 1.000 organismes. D’aquests, 70 han estat guardonats, amb una forta participació garrotxinaConcretament, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha estat reconegut com l’ens comarcal amb millor puntuació segons els criteris de l’AOC en administració electrònica. També set municipis han estat valorats pel Consorci: són Tortellà, Les Preses, la Vall de Bianya, Riudaura, Sant Jaume de Llierca, Maià de Montcal i Sant Joan les Fonts.
Tots ells s’han sabut sobreposar a les dificultats d’implantar els tràmits digitals al territori, combinat amb una població envellida que s’ha d’acostumar als canvis. Segons Joan Espona, president del Consell Comarcal, “s’ha de tenir en compte que la Garrotxa té una orografia complicada i que no tothom està adaptat encara a la banda ampla: per aquest motiu s’ha desenvolupat la fibra òptica, per apropar-nos al futur”.

L’administració electrònica hauria de servir per millorar el treball en xarxa entre ens públics, i aproximar els organismes a la ciutadania. L’any passat, es calcula que a la Garrotxa es van dur a terme gairebé 8.000 tràmits amb l’EACAT, el sistema de l’administració catalana, una bona xifra de partida pel que hauria de representar la implementació completa dels tràmits digitals.