L’Hoquei Olot B-Sensible ja espera al Barça després d’aconseguir la permanència a la Nacional Catalana

El Club Hoquei Olot B-Sensible és equip de Nacional Catalana. Els de Miqui Ràfols van aconseguir la permanència en l’eliminatòria contra el Congrés, per un global de 10 a 8, i ara poden aspirar a cotes més altes com lluitar pel títol de la categoria. Les claus de la victòria van ser diverses.

Sobre el paper, el Congrés era l’equip favorit per superar l’eliminatòria contra el Club Hoquei Olot B-Sensible en la lluita per assegurar-se la permanència a la categoria. Però a la pista els garrotxins van saber plantejar els dos partits per tal de sortir-ne guanyadors, després d’empatar a 4 com a local i de guanyar per 4 a 6 en terreny rival. Una de les claus de l’eliminatòria, segons el tècnic olotí Miqui Ràfols, va ser la intensitat de joc que es va imprimir en els enfrontaments: “volíem que el ritme del partit fos alt, pensàvem que podíem estar millor físicament, tot i la baixa d’en Ferran, però sabem que el nostre equip és llarg, i que un ritme de partit alt ens podia beneficiar de cara a la tornada”.

L’aspecte psicològic també hi va ajudar: a l’anada, l’empat a 4 afavoria el Congrés, i podia omplir de dubtes els jugadors de Miqui Ràfols. Però la plantilla era conscient del bon paper mostrat sobre la pista. A més, la reacció de l’afició olotina per impulsar l’equip va ser important: veure una de les graderies del Pavelló plena de gom a gom va afavorir l’actitud dels jugadors sobre la pista. Segons Ràfols, “el club ho va treballar bé, i l’afició va pressionar d’allò més; a la tornada a Barcelona hi va haver seguidors, i tot i que no s’igualaven les forces el suport dels nostres en una pista molt complicada va ajudar molt”. Ràfols també demana que per l’eliminatòria del barça es repeteixi.

Ara l’Hoquei Olot B-Sensible ja espera al seu proper rival, el Barça, amb la permanència a la butxaca. A partir del 8 d’abril comença una altra eliminatòria on tothom serà imprescindible per aconseguir cotes més altes pel club, com poder aspirar al títol de lliga de Nacional Catalana.