Mercadona tanca el 2017 amb un volum de compres superior als 3.600 milions d’euros

La cadena de supermercats Mercadona ha presentat aquest dilluns els números del 2017 i destaquen els més de tres mil milions d’euros en compres als proveïdors i interproveïdors que la companyia té repartits al territori. Alguns d’aquests són empreses de la Garrotxa i que, per tant, genera riquesa i llocs de treball.

Mercadona ha tancat el 2017 amb més de tres 3.600 milions d’euros en compres a Catalunya gràcies a la relació comercial que manté amb prop de 2.000 petites i mitjanes empreses del territori. Entre aquestes s´hi troben companyies de la Garrotxa com Embotits Monter, de Sant Jaume de Llierca o Noel, de Sant Joan les Fonts. Aquesta acció dona feina a més de 35.000 persones a Catalunya. És una de les xifres més rellevants de la valoració que ha fet la cadena de supermercats del 2017, un any que va tancar amb 259 supermercats i una plantilla de gairebé 13.000 persones, de les quals el 68% són dones i el 32% homes. L’any passat Mercadona va doblar la inversió a Catalunya i va destinar 125 milions a l’obertura de 4 noves botigues i la reforma de 33 més, totes amb el nou model de botiga eficient, a més de continuar amb les obres del bloc logístic d’Abrera.