La Romànic Extrem de la Vall de Bianya destinarà una part de les inscripcions a la lluita contra la leucèmia infantil

El proper 8 d’abril, la Vall de Bianya acollirà la sisena edició de la Romànic Extrem. En aquests moments queden molt poques inscripcions lliures de les 600 previstes per participar a la marató i mitja marató de muntanya. Per primera vegada, la Romànic Extrem col·laborarà de forma solidària amb una entitat benèfica, i té previst destinar-hi 3.000 euros.


La Romànic Extrem de la Vall de Bianya s’ha fet un lloc en el calendari dels atletes de muntanya, i molts esperen cada any què prepara la cursa. A cada edició, la col·laboració de veïns permet recuperar antics camins de la zona per descobrir noves parts del municipi, i si bé ja s’han recorregut les diferents esglésies romàniques de Bianya, sempre es troben encants pels esportistes que hi prenen part, malgrat la duresa del traçat. Enguany, la cursa passarà per la Serra de Sant Miquel del Mont, Capsec i Castellar de la Muntanya, anirà fins al Mont Petit i Mont Major, pujarà el Coll de la Barcadura, i recorrerà el serrat de Llistosella. Segons l’atleta del TRC Aresta Miquel Henderick, “sembla que serà un recorregut ‘punyeteru'”.

Tot i la participació d’esportistes destacats com Jordi Roura, Aleix Fàbregas, Jordi Gamito o Mila Duran, la marató i la mitja marató de muntanya de la Vall de Bianya es desenvolupa enmig d’un ambient molt familiar, que permet als visitants gaudir de nombroses activitats. Això afavoreix el ritme d’inscripcions: en el cas de la mitja marató, ja s’han esgotat les 350 places, i en la marató sencera queden poc més d’una trentena de dorsals. Per a David Darné, organitzador de la Romànic Extrem, “de les 5 edicions es va calcular que havien visitat la cursa 2.000 corredors, i 80 atletes haurien completat totes les ‘Romànics’. Aquests esportistes haurien fet 200 quilòmetres per la mateixa Vall de Bianya”.

A més de barrejar natura i esport amb el ric patrimoni de la zona, enguany la Romànic Extrem també suma el vessant benèfic a la prova: es destinaran al voltant de 3.000 euros a l’entitat Mua Solidaris per lluitar contra la leucèmia infantil.

 

x