Proliferen les alternatives de gestió de la massa forestal davant la prohibició de crema de rostolls

Des d’aquest 15 de març ha entrat en vigor la prohibició de la crema de rostolls en terrenys forestals. La realitat és que hi ha diverses alternatives per desfer-se de la massa forestal, com són les trituradores, els tractors per desbrossar o l’aprofitament en biomassa. Unes tècniques a les que poden recórrer la pagesia i els horticultors durant tot l’any.

Amb la primavera, la calor tard o d’hora arriba i això és sinònim de risc d’incendis. És per això que des del 15 de març ha entrat en vigor la prohibició de la crema de rostolls en terrenys forestals. Una mesura que afecta col·lectius com els pagesos o els propietaris d’horts. Hi ha diverses alternatives per fer desaparèixer la massa forestal, des de les biotrituradores fins a l’aprofitament en biomassa.

Una altra via són les plantes de compostatge, on en petites quantitats es pot portar massa forestal. Segons l’Associació Catalana d’Empreses de Treballs Forestals (ACETREF), la crema de rostolls és una pràctica que ja no és tant necessària con anys endarrere. La prohibició de cremar rostolls en terrenys forestals estarà vigent fins el 15 d’octubre.