Les Planes d’Hostoles habilita un aparcament pels turistes que volen visitar la zona dels gorgs

Utilitzar l’aparcament del cementiri de les Planes d’Hostoles per altres motius que no tinguin a veure amb l’ús d’aquest equipament estarà prohibit molt aviat. Cada vegada hi ha més usuaris que estacionen el vehicle aquí per visitar, principalment, els gorgs del municipi. Aquesta situació complicava la gestió de l’espai perquè el saturava en molts moments i l’Ajuntament s’ha vist obligat a posar-hi remei. Aquests dies s’estan fent els treballs per convertir aquest terreny agrícola en una gran zona d’aparcament. L’alcalde, Eduard Llorà, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que “hem tret alguns accessos que estan molt a prop de la carretera i que podien crear algun conflicte amb el trànsit i concentrar l’aparcament en un sol punt, que serà de pagament d’aquí a unes setmanes i farà de distribuïdor perquè el turista pugui visitar els gorgs i tota aquesta zona”.

Llorà ha avançat que contractaran un vigilant que filtrarà els veïns de Cogolls, perquè puguin seguir utilitzant la carretera, amb els vehicles que arriben per fer turisme. A més, per arribar fins als gorgs els visitants havien de creuar una zona sensible, on hi ha veïns i horts. Per evitar-ho s’habilitarà un accés fins aquest punt i permetrà reduir una part de la traça.

Per poder desenvolupar aquesta zona l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha rebut una ajuda del departament de Territori i Sostenibilitat de gairebé 40 mil euros. L’obra, però, té un cost de 50 mil euros. Per arribar a aquesta xifra el consistori utilitzarà els diners recaptats amb les sancions per aparcament malament. Llorà ha explicat que “l’any passat ja vàrem iniciar un tema de sancions per aquella gent que aparcament en zones que no estaven habilitades. Al final pujaven molt les sancions i aquest no era l’objectiu. Aproximadament es varen recaptar entre 25 i 30 mil euros en multes. Per tant hem destinat totalment els diners als gorgs per poder fes les accions i per la contractació dels vigilants”.

El consistori pretén organitzar tot aquest espai per evitar, al mateix temps, que els turistes hi acampin o facin pícnic. La zona dels gorgs té un alt interès paisatgístic i ecològic. Antigament d’aquí s’havia extret la pedra que es va utilitzar en el seu moment per construir les llambordes d’alguns carrers de Barcelona.