El PSC d’Olot proposa un campus al sector de l’Escola d’Art i situar la residència d’estudiants a l’hospital vell

El PSC d’Olot proposa crear un campus amb diferents serveis municipals a la zona de l’Escola d’Art. Els socialistes creuen que situar l’Escola d’Adults, l’Escola Oficial d’Idiomes o fins i tot la nova biblioteca a l’edifici de Can Sacrest contribuiria als objectius del PIAM de dinamitzar el centre. També proposen que la residència d’estudiants es situi a l’antic Hospital Sant Jaume. Ho ha explicat el seu portaveu, Josep Guix, al programa Pentàgon d’Olot Televisió.


El Partit dels Socialistes d’Olot és optimista pel que fa a les possiblitats de transformació i dinamització del nucli antic de la ciutat amb el Pla Integral d’Accions de Millora com a punt de partida. Els tres regidors del grup han participat des de l’oposició en el procés d’elaboració del document del pla i continuen posant propostes pròpies sobre la taula. Una d’elles és la creació d’un campus que concentri diferents serveis municipals a l’antic edifici de Can Sacrest, al costat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny. Segons el PSC, l’equipament podria incloure des de l’Escola Municipal d’Expressió, l’Escola d’Adults o l’Escola Oficial d’Idiomes fins a la segona biblioteca que s’està planificant. Aquest campus serviria per dinamitzar un punt clau del centre, que uneix el nucli antic amb el barri de Sant Miquel.

Els socialistes olotins consideren que és prioritari que la ciutat disposi d’una residència d’estudiants, una possibilitat que ja treballa l’equip de govern. El PSC creu que una bona opció podria ser aprofitar una de les plantes de l’antic Hospital Sant Jaume.El Portaveu del PSC d’Olot, Josep Guix, creu que aquest model de residència que vincularia joves i gent gran i es podria gestionar des de la fundació de l’hospital.