La Garrotxa podria sobrepassar el 80% d’ocupació aquesta Setmana Santa

La Garrotxa repetirà bones xifres d’ocupació aquesta Setmana Santa. Segons les primeres aproximacions, la comarca podria superar al 80%. A partir d’avui és quan arriba el gruix més important de visitants que escullen casa nostra pel paisatge, el senderisme i la gastronomia.

Alguns establiments penjaran el cartell de complet aquesta setmana. Les que registraran el percentatge d’ocupació més elevat seran les cases de turisme rural, que fregaran de mitjana el 86% tot i que en alguns casos es quedaran sense habitacions lliures. El president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà, considera que “sempre hi ha la diferència de tipologia d’establiments. Els apartaments un 71%, les cases de turisme rural un 86%, les cases de colònies també tenen una ocupació molt bona, seguit venen els hotels i els càmpings”.

A la Vall d’Hostoles fa dies que han penjat el cartell de complet. En aquesta casa de turisme rural de Sant Feliu de Pallerols tindran totes les habitacions ocupades fins dilluns. El director de la casa de turisme rural Can Prat, Fèlix Castanyer, ha assegurat que “de dijous a dilluns tenim ple al 100%, és extensiu a tota la comarca perquè hi ha hagut molta demanda. El client que ve aquests dies és de Barcelona i rodalies”.

El turisme de proximitat predomina aquesta setmana i no només de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Hi ha famílies de les comarques de Girona que també fan escapada de proximitat. És el cas d’en Francesc Graners i la seva família, de Girona, que han vingut “caminant des d’Amer per la Via Verda i la intenció és arribar fins a Olot. Hem vingut pel paisatge i perquè ens queda molt a prop. A més està molt ben indicat i és fàcil fer una bona caminada”.

En general els turistes que venen a la Garrotxa s’han informat prèviament de les activitats que poden fer durant les vacances. Castanyer de Can Prat diu que “cada vegada més un percentatge important de les reserves es fan a darrera hora, sobretot quan la bonança meteorològica no és del tot segura. Tot i això sempre hi ha els qui no volen tenir sorpreses de darrera hora i assegurar el destí. El director del Mas la Ferreria de la Vall de Bianya, David Darné, concreta que  “la majoria venen de dies, sobretot els que fan estades més llargues, després hi ha les escapades així de darrera hora d’una sola nit que s’han fet durant les últimes setmanes”.

En alguns casos, com aquí a la Ferreria de Bianya, les reserves encara s’allargaran uns dies més coincidint amb una prova esportiva que es farà al municipi.

 

 

 

 

x