Tot a punt pel ball del Xai Be d’Olot

Ja fa més de deu anys que per setmana Santa Olot està lligat a una tradició molt característica de la ciutat: El ball del Xai Be. És una tradició molt antiga que ha recuperat l’Esbart Olot i que podrem veure aquest cap de setmana a la ciutat.

Aquest dissabte torna el Ball del Xai Be a Olot. És una celebració que els seus orígens daten al segle 15 i es va representar fins al segle XIX, moment en que es va perdre. Però l’any 2007 l’Esbart d’Olot  va decidir recuperar la dansa a la ciutat.

Amb aquest referent històric, l’Esbart Olot va voler recuperar la tradició adaptant-la a l’actualitat fent quatre danses i coreografies amb bastons però mantenint la música original. El vestuari està creat i adaptat perquè en el ball s’hi representin pastors i xais.

Així doncs, es podrà veure ballar aquesta dansa aquest dissabte dia 31 de març a les set de la tarda a la Plaça Major d’Olot. Però abans del Xai Be, com és habitual, es realitzarà una cercavila a càrrec dels Bastoners i Grallers d’Olot, que començarà a les 6 a la Plaça Clarà.