Santa Pau recupera les caramelles de Setmana Santa

El municipi de Santa Pau ha recuperat una vella tradició típica de Setmana Santa, les caramelles. Fa dècades els infants i adults del poble sortien a cantar per les cases i les masies amb instruments per recollir ous o diners que els donava la gent. No se sap ben bé quan comença aquest costum. El que sí els podem assegurar és que ha tornat pe quedar-se, com a mínim a Santa Pau.

Santa Pau ha recuperat les caramelles, uns cants senzills que es feien el dissabte Sant durant la missa de resurrecció. Les imatges de mossèn Emili Bohigas recorda aquells anys, amb fotografies que tenen com a mínim 70 anys. Els vilatans anaven per les cases, amb uns cistells, i demanaven la voluntat. Els nois i les noies anaven per separat, mai junts, i moltes vegades s’allargaven el diumenge i els dilluns.
Per la gent d’aquella època les caramelles servien per tornar el somriure després de la Setmana Santa. Ara, en ple segle XXI Santa Pau les recupera amb una versió moderna, amb la col·laboració de l’Associació de la Gent gran del Casal Cívic d’Olot.

x