El Sismògraf fa entrar els aficionats de la dansa als espectacles mitjançant dos tallers

El Festival Sismògraf de dansa ha presentat dues de les seves coproduccions, a Olot. L’esdeveniment, que tindrà lloc del 19 al 22 d’abril, ha mostrat el treball que duen a terme dues companyies amb la societat garrotxina, a través dels tallers que imparteixen aquests dies a l’entorn de la seva proposta.

Una de les voluntats del Festival Sismògraf d’Olot és que persones de totes les edats s’introdueixin al món de la dansa i es sentin part del festival. Per aquest motiu, durant la Setmana Santa el Sismògraf ha programat dos tallers que introdueix a la dansa tant a gent adulta com infants. Una de les companyies que hi participen són Las Lo Las, El Paller i Art Estudi, amb l’espectacle de dansa aèria ‘Fosques’ sobre la invisibillització de les dones.

El taller de ‘Fosques’ introdueix a amateurs al món de la dansa aèria, i alguns dels participants participarà a l’espectacle. Un altre taller és el que duu a terme el Colectivo Lamajara, que ultima el projecte ‘Labranza Kids’ amb nens i nenes. El grup Lamajara ja va mostrar ‘Labranza’ l’any passat al festival, un espectacle amb reminiscències sobre les feines del camp, però asseguren que enguany la proposta serà totalment diferent, gràcies a la participació dels infants. A ‘Labranza Kids’ hi participen també una quinzena de nens i nenes de 8 a 12 anys, petits aficionats a la dansa que troben una oportunitat d’iniciar-se amb aquests tallers organitzats pel mateix festival.

 

El resultat dels tallers de ‘Fosques’ i ‘Labranza Kids’ es podran veure en format d’espectacle durant el Sismògraf, que es celebrarà a Olot del 19 al 22 d’abril.

x