Sant Esteve d’en Bas representa, un any més, ‘La Cena’, una antiga obra religiosa autòctona del poble


Dijous de Setmana Santa i, com cada any, l’església de Sant Esteve d’en Bas va representar ‘La Cena’, una obra religiosa de principis del segle XIV. Es va perdre la representació durant molts anys, però des del 2002 es va recuperar i s’interpreta cada any, a càrrec de diversos actors “amateurs” del poble.

S’acaba la missa de dijous Sant, i l’altar de l’església de Sant Esteve d’en Bas es converteix en l’escenari de ‘La cena’, una obra genuïna del municipi datada del segle XIV, i que escenifica l’últim sopar de Jesús i els dotze apòstols a la mateixa església.  Es tracta d’una tradició que es va recuperar l’any 2002 i que no s’ha deixat de representar, gràcies a la implicació de les persones del poble. Una de les característiques de ‘La cena’ és que està escrita en català antic, i és aquí on rau la gràcia del nom de l’obra.

Des que Boades, capellà de la mateixa església de Sant Esteve d’en Bas va recuperar l’obra, més de 30 persones han participat en la representació que té una característica ben curiosa, i és que antigament els rols de cada apòstol passaven de pares a fills. L’esperit i les ganes dels participants per no perdre de nou aquesta tradició autòctona del mateix poble fa que de moment, l’any que ve es puguin tornar a reunir per fer l’últim sopar.