Les caramelles tornen a Santa Pau per Setmana Santa

Setmana Santa és època de tradicions, i el municipi de Santa Pau n’ha recuperat una de fa dècades: les caramelles. Antigament, els nens i adults sortien a cantar per les cases amb instruments per recollir ous o diners que els oferia la gent. Ara, i després de tant de temps, les caramelles han tornat a Santa Pau.


Antigament el municipi de Santa Pau tenia una tradició típica de Setmana Santa, les caramelles. Són uns cants senzills que es feien el dissabte Sant durant la missa de resurrecció. En aquella època infants i adults  anaven per les cases, amb uns cistells, i demanaven la voluntat.

Feia dècades que no es feia, i ara ho han recuperat gràcies a la versió moderna que va realitzar l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació de la Gent gran del Casal Cívic d’Olot. El col·lectiu va cantar caramelles a la Placeta dels Valls, i malgrat que el temps no va acompanyar, ja que feia força vent, l’entitat va tenir una molt bona acollida.

En aquesta versió moderna de les antigues caramelles que va interpretar l’Associació, també es van interpretar unes cançons sota les balconades del voltant de la Plaça, per recrear l’antiga tradició de cantar per demanar la bona voluntat dels veïns del municipi. Petits i grans es van aplegar al voltant de la Placeta per gaudir de les caramelles, i és que l’acollida va ser tan positiva, que ara que s’ha recuperat aquesta antiga tradició, no es deixarà perdre.