L’Esbart Olot i l’Escola de Dansa amenitzen el centre d’Olot amb una cercavila de bastoners i el ball del Xai Be

Dissabte per la tarda el centre d’Olot es va convertir en l’escenari que l’Esbart Olot va utilitzar per representar la cercavila dels bastoners i el ball del xai be. Una cinquantena de persones els va seguir des de Sant Rafael fins la plaça Major, on van acabar sota els aplaudiments de tots.

Sobre les 18h de dissabte els bastoners van arrencar amb la seva cercavila al carrer Sant Rafael, a l’alçada de plaça Clarà. Fent xivarri van aconseguir atreure encuriosits que, veient l’espectacle, es van anar quedant i seguint-los. Cada 30 passes feien un nou ball i aconseguien més adeptes. Com si del flautista d’Hamelín es tractessin, amb la música i els balls de bastons van conduir un grup de persones, que cada cop es feia més gran, fins la plaça Major. Un cop allà, i acompanyats ja d’una cinquantena de persones, van canviar-se per seguir amb una altra tradició, la del Xai Bé. Primer els més joves, de l’Escola de Dansa, i després els més veterans. Enguany el temps va respectar, fet poc habitual per Setmana Santa, i això va ajudar a que l’espectacle fos presenciat per més gent.

x