L’empresari olotí i expresident de la FOEG, Josep Serra i Macias, mor als 83 anys

L’empresari olotí i expresident de la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona, la FOEG, Josep Serra i Macias, ha mort aquest diumenge als 84 anys. Serra va ser el president de la patronal dels empresaris gironins entre els anys 2003 i 2005, substituint Joan Fausto Martí.

Al capdavant de la FOEG Josep Serra va ser un home crític i fidel als seus ideals. En més d’una ocasió havia mostrat el seu desacord amb algunes polítiques econòmiques de les administracions i havia reclamat “més llibertat per actuar i menys imprediments per crear nous negocis”, com es recorda en una entrevista al programa ‘Pros i Contres’ d’Olot Televisió. Serra també va ser un defensor de la Formació Professional i parlava de la necessitat de potenciar-la perquè “el sector empresarial té un paper molt important en la FP perquè són els primers interessats en rebre mà d’obra formada”, explicava.

La seva trajectòria professional passa per l’empresa familiar Ascensors Serra, amb seu a Olot, i que es va fundar l’any 1913 com a maquinària Serra. Des de la seva creació la companyia no ha parat de créixer i en aquest moment és una empresa de referència en el seu sector. Ascensors Serra va ser distingida l’any 2013 per la Cambra de Comerç de Girona, just quan celebrava els 90 anys d’activitat.