El dispositiu especial de Trànsit a la travessera de les Preses per Setmana Santa genera queixes i modificacions

Aquests dies de Setmana Santa el Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra han aplicat mesures especials de circulació per evitar embussos a la travessera de les Preses. De divendres a dilluns fins al migdia van col•locar-se cons per prohibir els girs a l’esquerra. El dispositiu ha aixecat queixes de veïns i empresaris i s’ha hagut d’anar modificant sobre la marxa pels inconvenients que ha provocat als usuaris.

Aquest era l’aspecte de la travessera de les Preses dissabte al matí. El Servei Català de Trànsit i els Mossos van posar en marxa un dispositiu especial per evitar les cues i embussos habituals. El sistema, com poden comprovar, va aconseguir l’efecte contrari. Els cons situats a tota la via impedien durant el matí el gir a l’esquerra, de manera que els veïns de la Vall d’en Bas que volien arribar a Olot havien d’anar fins a la rotonda del polígon de la Serra. Al mateix temps, els presencs que volien dirigir-se als Túnels de Bracons havien de canviar de sentit passat el pont sobre el torrent.
Durant aquest pont de Setmana Santa el sistema s’ha modificat en fins a tres punts per a una millor circulació. També s’ha reforçat la senyalització, però això no ha evitat les queixes d’empresaris i veïns de les Preses i la Vall d’en Bas. Vila recorda que aquesta és una iniciativa del Servei Català de Trànsit i que es tracta d’un dispositiu temporal i flexible, que s’anirà adaptant a les necessitats de cada moment.

L’Ajuntament de les Preses ha acordat amb el Servei Català de Trànsit mantenir una reunió el més aviat possible per posar sobre la taula les mancances del dispositiu i evitar repetir perjudicis als usuaris i negocis de l’entorn.

x