Josep Ma Corominas: “Bracons ha suposat negoci, visitants i millora de les comunicacions”

L’eix Vic-Olot ha suposat un canvi per la Garrotxa a tots els nivells. Aquesta setmana ho estem analitzant coincidint amb el novè aniversari de l’obertura d’aquesta infraestructura. Avui escoltem les veus de l’alcalde de la Valll d’en Bas, municipi on es va construir la via, i el d’Olot, un dels que en pateix més les conseqüències per la falta de la variant.

D’aquestes imatges en fa nou anys. La Garrotxa i Osona quedaven unides definitivament després de molts anys de viure d’esquena. La obertura de l’eix Vic-Olot va suposar un abans i un després. Un canvi que representava més possibilitats econòmiques. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha explicat que “és una infraestructura que ha demostrat les seves magnífiques oportunitats des del punt de vista de millorar qualitat de vida, que la gent pugui tenir feina i pugui crear negocis, i no som capaços d’acabar aquests quilòmetres que ens queden de la variant d’Olot”.

Uns quilòmetres més enllà, ja en terme municipal de la Vall d’en Bas, la visió és diferent. Sense negar la utilitat d’aquesta via posen l’accent en la força que va tenir la ciutadania. El seu alcalde, Lluís Amat, és del punt de vista que “si no s’haguessin fet els falsos túnels perquè ho van demanar els opositors. Si no hi hagués hagut la lluita persistent, no tindríem la infraestructura que tenim ara. Ara bé, el viaducte em segueix fent mal. Es podria haver fet d’una altra manera”.

L’alcalde de la Vall d’en Bas també es mostra queixós del tancament massa sovint del túnel pel manteniment de la mateixa infraestructura, tot i que reconeix que s’ha millorat. “Efecta també a Olot, una part és del Ministeri de Foment, i la situació política trastoca. Això no treu que tècnicament s’hi va treballant i parlant. Sobretot que es pugui arribar a poc a poc, sense presses”.

Per l’alcalde d’Olot, Bracons encara no està acabat. Josep Maria Corominas té la mirada posada en desencallar la variant de la capital de la Garrotxa. Una assignatura pendent, des del mateix dia que es va inaugurar l’eix Vic-Olot: “Probablement si no hi haguessin les restriccions de trànsit, i que les seguirem mantenint, hauríem arribat a xifres molt més altes. Té determinades explicacions i m’alegro que tingui recorregut. Aprofito per reclamar que avançament en la variant d’Olot. Bracons estarà acabat quan tinguem la variant d’Olot i connectem directament amb l’A-26 perquè em trobo amb molta gent, també de la comarca, que per anar a Barcelona passaran per aquí i ara no hi passen perquè hi ha el coll d’ampolla que és les Preses i la Vall d’en Bas”, ha afegit Corominas.

 

x