Junts per Cataunya no descarta que Jordi Sánchez sigui candidat a la Generalitat i ho condiciona a la resolució de l’ONU

Junts per Catalunya no descarta que Jordi Sánchez sigui candidat a la presidència de la Generalitat. El diputat Francesc Ten ha explicat a Olot Televisió que aquesta opció està condicionada a la resolució de l’ONU.

El procés sobiranista es viu un moment complex. Amb part de l’anterior govern empresonat o exiliat, la societat civil segueix mantenint un pols al carrer amb reivindicacions que són constants. En l’àmbit estrictament polític català Junts per Catalunya i Esquerra Republicana segueixen treballant en una estratègia que permeti desencallar la creació del nou govern i posar en marxa la legislatura.

El diputat de Junts per Catalunya i regidor a Tortellà, Francesc Ten, ha explicat un dels possibles camins i va lligat a la resolució de l’ONU sobre l’empresonament de Jordi Sánchez. “És un camí jurídicament que hem d’explotar perquè tindria un efecte molt important per la resta de diputats a la presó. Si fem candidat a la presidència Jordi Sánchez és un pas per arribar, més endavant, fer candidat Carles Puigdemont. Si per aconseguir Jordi Sánchez hagués de renunciar a la seva acta de diputat, automàticament allò que ens està demanant la CUP falla a la major perquè ja no és possible”,  ha explicat Ten al programa Pros i Contres d’OLOT TELEVISIÓ.

Ten ha insistit en la necessitat de fer govern i evitar unes noves eleccions. Respecte a la situació de Carles Puigdemont, Francesc Ten no ha volgut donar per fet que Alemanya equipari el concepte de rebel·lió amb el d’alta traïció i demana que s’esperi la resolució del jutge alemany.

x