El nedador Álvaro Ruiz (CN Olot) torna dels Campionats d’Espanya infantils amb un bronze i dues millors marques personals

El nedador del Club Natació Olot Álvaro Ruiz va aconseguir la setmana passada la medalla de bronze dels Campionats d’Espanya infantils, en els 200 metres papallona. A més, el nedador va rebaixar la seva marca personal en quatre segons, i va batre el registre del club que ostentava Jordi Jou, l’actual entrenador del Sant Andreu.

Álvaro Ruiz es confirma com una de les promeses de la natació estatal: el nedador del Club Natació Olot va participar la setmana passada als Campionats d’Espanya d’Hivern infantils de Pontevedra, on hi prenien part més de 500 esportistes d’arreu de l’estat. L’olotí hi va competir amb la seva especialitat: els 100 i 200 metres papallona, i va aconseguir destacar més enllà de les seves pròpies expectatives: Álvaro Ruiz va pujar al podi per penjar-se la medalla de bronze en la prova dels 200 metres.

De la seva participació destaca sobretot la millora de les seves marques personals. A les eliminatòries, va baixar el seu cronòmetre en tres segons, i a la final va rebaixar un segon més el seu registre, establint-lo als 2 minuts, 8 segons i 68 centèsimes. La marca supera el rècord del mateix Club Natació Olot, que va establir el mític Jordi Jou, actual entrenador del Sant Andreu de Barcelona.

El registre també suposa que el nedador olotí ha aconseguit la marca mínima per participar al Campionat d’Espanya absolut de natació als 200 papallona. Però no hi participarà perquè des del club consideren que atesa la seva joventut és millor que es centri en la seva progressió personal.

Álvaro Ruiz també va participar als 100 metres papallona, aconseguint ser novè a la final i millorant la seva marca personal a les eliminatòries.

x