600 esportistes prendran la sortida a la Romànic Extrem de la Vall de Bianya

La sisena edició de la Romànic Extrem tindrà lloc aquest diumenge a la Vall de Bianya. A les 8 del matí es donarà el tret de sortida de la marató i a les 9 la mitja. 600 persones hi participaran i l’organització ha publicat diverses estadístiques dels esportistes d’aquest 2018.

La Vall de Bianya ja està preparada per la sisena edició de la Romànic Extrem. 600 inscrits participaran en aquest esdeveniment esportiu amb dos recorreguts possibles: la marató i la mitja marató. L’organització ha desvelat algunes dades dels participants: El 16% dels inscrits a la marató són de la Garrotxa, mentre que el 84% són de fora. Pel que fa la mitja marató, el 35% són de la comarca i el 65% de fora.

La procedència dels participants és majoritàriament de la demarcació de Girona i de les comarques barcelonines, però també vindran una quinzena de participants de Lleida i Tarragona. El 20% dels inscrits són dones, per un 80% d’homes. La duresa del traçat d’aquest 2018 serà notable amb el Montmajor com el punt més elevat. Enguany, per primera vegada, la Romànic Extrem col·laborarà de forma solidària amb una entitat benèfica, i té previst destinar al voltant de 3.000 euros a l’entitat Mua Solidaris per lluitar contra la leucèmia infantil.