El món local prepara tres grans accions per fer sentir la veu dels alcaldes sobre el procés sobiranista

El alcaldes de Catalunya que estan adherits a l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, i que són la gran majoria, impulsaran una sèrie d’accions en el marc del programa ‘Actuem’. La primera és jurídica i defensaran que el dia 1 d’Octubre no hi ha haver violència. Les altres dues tenen per objectiu fer sentir la veu més enllà de Catalunya. Les mesures ja s’han presentat al president del Parlament de Catalunya i les ha concretat aquest dijous l’alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI. Josep Maria Corominas ha concretat que la segona “gran acció és una nova gran concentració d’alcaldes per posar en evidència quin és el compromís. Convidarem alcaldes de fora de Catalunya, de la resta d’Espanya i d’Europa. Estem treballant en un gran acte, probablement a Barcelona, on el món local expliqui una vegada més quina és la seva posició sobre el procés que s’està portant a terme al país i el compromís per tirar-lo endavant” i la tercera acció és “posar-nos en contacte amb alcaldes dels quatre països que tenen la justícia implicada amb el procés judicial d’Espanya, amb alcaldes d’Alemanya, Bèlgica, Escòcia i Suïssa, per explicar d’alcalde a alcalde què ens demanaven els ciutadans i què vàrem fer”.