El Rodajoc arriba als quinze anys reivindicant el joc com a eina d’activitat física i de cohesió social

El Rodajoc compleix 15 anys. Aquesta activitat recupera la importància dels jocs tradicionals com a element de cohesió de la societat. Hi participen més de mig miler d’alumnes de tercer de primària de les escoles de la comarca, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física.

En una societat on cada cop pren més importància l’entreteniment digital, el joc tradicional es manté com un espai que permet cohesionar socialment nens de totes les edats. Sota aquesta premissa s’organitza, des de fa quinze anys, el Rodajoc. Es tracta d’una activitat que impulsa l’Institut Municipal d’Educació i d’Esports, en col·laboració amb l’Escola d’Art, el Consell Esportiu i els alumnes dels Cicles Formatius d’activitats físiques de l’Escola Pia, on hi participen gairebé 550 nens de tercer de primària de tota la comarca. Tots ells gaudeixen, durant un matí, dels jocs de tota la vida com el mocador, saltar a corda, matar conills o les xanques.

 

La jornada serveix de cloenda del treball sobre jocs tradicionals i cooperatius que els mestres d’educació física de la Garrotxa desenvolupen a les seves escoles, amb la idea que l’activitat sigui una eina d’intercanvi cultural i de plaer pels més joves. I, qui sap si és la base per a la recuperació plena dels jocs que omplien les places i els racons dels nuclis urbans de la comarca.

x