El Síndic recull una desena de consultes i queixes a Olot

Aquest divendres l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya va ser a Olot. Durant el matí van atendre una desena de visites a l’Institut Municipal de Promoció de la ciutat. Els usuaris van presentar vuit queixes i van fer tres consultes relacionades amb temes de serveis generals com l’aigua i l’electricitat, urbanisme, ensenyament o multes de trànsit. Totes les entrevistes excepte una van concertar-les olotins i la meitat de les vuit denúncies s’adrecen a l’Ajuntament d’Olot. La funció del Síndic en aquests casos és fer de mitjancer entre els ciutadans i les administracions que són objecte de les reclamacions. Anton Clapés, assessor tècnic del Síndic, ha explicat a Olot Televisió que el proper pas és posar-se en contacte amb l’administració afectada perquè expliqui la seva versió del cas.