Més de 500 alumnes participen a Olot al moviment Viles Florides plantant plantes amb aplicacions gastronòmiques i medicinals

Les 4 Flors d’Honor que ostenta la ciutat d’Olot en el marc del moviment Viles Florides es reflecteixen cada any a diverses escoles de la ciutat. Més de 500 alumnes participen en activitats pràctiques i teòriques. Ho hem pogut comprovar a l’escola Volcà Bisaroques d’Olot amb els alumnes de quart de primària.

La màxima distinció del moviment Viles Florides que ostenta Olot té cada any incidència als centres educatius de la ciutat. Enguany són 6 escoles i més de 500 alumnes els que hi participen, com els que veuen a les imatges, de quart de primària de l’escola Volcà Bisaroques d’Olot. Amb l’ajuda dels jardiners de la Fageda han plantat en un nou espai. Enguany des del Consorci SIGMA s’ha apostat per plantes amb aplicacions gastronòmiques i medicinals. Les jornades a les escoles tenen la vessant pràctica de plantar i també la part teòrica a la classe on els tècnics interactuen amb els alumnes.

Per altra banda, com a novetat, l’Ajuntament d’Olot ha recreat el quadre dels germans Vayreda ‘Les bugaderes’, convertint-lo en una flor que es podrà aconseguir gratuïtament participant a un concurs d’Instagram. Ja s’hi pot participar i només cal compartir una fotografia d’una flor, un conjunt floral o algun altre element ornamental i penjar-ho amb l’etiqueta #Olotvilesflorides mencionant @Olotvilesflorides i @Olotcultura. Un cop s’hagi participat al concurs es podran recollir les flors el dissabte 28 d’abril en un punt informatiu que instal·larà l’ACO davant l’església de Sant Esteve per l’Emprimavera’t.

x