Divendres s’obren les preinscripcions amb una línia menys de P-3 i dues més d’ESO a Olot

Divendres comencen les preinscripcions i Ensenyament va fer pública ahir l’oferta de places públiques per al curs 2018-2019. En la previsió inicial es confirma la pèrdua d’una línia de p3 el curs vinent a l’Escola Malagrida i que l’Institut Bosc de la Coma i el Montsacopa tindran una línia més d’ESO cadascuna.

Aquest divendres s’obre el període perquè les famílies prenguin una de les decisions més importants per a l’educació dels seus fills: les preinscripcions per escollir a quina escola aniran. El Departament d’Ensenyament ja ha fet pública l’oferta educativa per al curs 2018-2019, que confirmaria la supressió d’una línia de p-3 a l’Escola Malagrida d’Olot, amb un total de 14 línies a les nou escoles de la capital garrotxina. Les queixes d’un grup de pares afectats, que es van reunir amb el regidor d’Educació, Pep Berga, no han servit de moment per modificar en la decisió del Departament, que respon a criteris demogràfics. Des del consistori olotí remarquen que les places estan garantides a pràcticament totes les escoles d’Olot, tret del Morrot que ja comença el curs amb totes cobertes.

Els pares afectats  pel tancament de la línia al Malagrida creuen que la supressió perjudica especialment als veïns del barri vell d’Olot. En aquest sentit Berga creu que en el moment de la preinscripció es tenen en compte altres factors més enllà de la situació de l’escola, com ara el projecte educatiu.

Un cop fetes les preinscripcions caldrà valorar si la previsió inicial del Departament s’ajusta a la demanda existent. Segons ha explicat el regidor a Olot Televisió, de cara a propers cursos la pèrdua de la línia canviaria de manera rotatòria. Berga ha dit a Olot Televisió que  “El Departament ja va avisar que si cap centre s’oferia voluntari prendia una decisió. Vist que en els propers dos anys es seguirà amb la mateixa tendència demogràfica, el tancament de la línia no serà definitiu sinó que tocarà cada any a un centre” .

Pel que fa a la secundària, els instituts han de fer front a l’increment d’alumnes nascuts abans de l’inici de la crisi. A Olot això suposarà que es passi de les 17 línies a les 19 el curs que ve, de manera que l’Institut Montsacopa i el Bosc de la Coma començaran al setembre amb cinc línies de 1r d’ESO. Berga creu que els centres estan preparats a nivell d’infraestructures per absorbir l’augment d’alumnat, però que “podrien estar-ho més”. El consistori creu que caldrà trobar sol·lucions amb el Departament quan hi hagi finançament i estudiar ampliacions.

El procés de preinscripció comença aquest divendres 13 d’abril i s’allargarà fins el dia 24. Les matriculacions definitives d’Infantil, Primària i 1r d’ESO s’hauran de fer del 21 al 27 de juny.