Btoy pinta una paret del Museu dels Sants d’Olot en motiu del Womart

Deu ciutats Catalanes, entre les quals hi ha Olot, participen al projecte Womart. Un projecte d’art urbà  guanyador del Concurs de Comissariat impulsat el 2017 pel Consorci Transversal Xarxa d’activitats culturals. A Olot, l’artista B-Toy pintarà una de les parets del Museu dels Sants durant tota la setmana i dissabte es presentarà el resultat.

Womart és un projecte d’art urbà que té per objectiu visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores i afavorir la seva professionalització. Ho ha eplicat Núria Pascal, coordinadora Transversal Xarxa d’activitats culturals “Van obrir un concurs de comissariat per poder fer una intervenció que tingués lloc simultàniament a les 10 ciutats. El dia “D” és aquest dissabte dia 14 d’abril on sí que passarà alguna cosa en cadascuna de les ciutats. Es va obrir aquest concurs i els guanyadors van ser Rebobinart que van presentar un projecte molt interessant, Womart, que preten reivindicar el mon femení en les arts visuals. És un mon que, tot i que el 70% de les estudiants son dones, a l’hora de professionalitzar-se, hi ha un sostre de vidre molt clar i hi ha molta presència masculina”.

 

Rebobinart és una associació especialitzada en el desenvolupament de projectes socials a través de l’art urbà de qualitat i van proposar aquest projecte per denunciar la desigualtat entre homes i dones al món de l’art i visibilitat la figura femenina com a creadora i professional. Pep Berga, regidor de cultura, ha explicat el fet que al Museu de la Garrotxa sols hi hagi una exposició d’una dona.

Olot, l’artista B-Toy pintarà una paret del Museu dels Sants. L’artista treballarà al voltant del retrat femení, inspirant-se en una treballadora dels tallers de sants. B-toy és una barcelonina amb molt de renom en el món de l’art urbà. En la seva obra, les dones hi són molt presents i els seus murals es poden veure en carrers d’arreu del món: a França, Alemanya, Itàlia , Estats Units i fins i tot a Londres amb el molt conegut artista urbà, Bansky.

B-toy va començar a pintar el mur dissabte passat i se la podrà veure durant tota aquesta setmana com va evolucionant el mural. Aquest dissabte dia 14 d’abril a les 12h es farà una conferència on es presentarà la seva obra.

 

x